Četvrtak, 13. novembar 2025.
potražite Simptom...

U kategoriji veganskih jela svetsko srebro za gastronome iz Novog Sada

Foto: Pixabay
Društvo Srbija 10. novembar 2024. 18:32
Podeli:

NOVI SAD – Naš nacionalni tim, koji su činili Goran Radivojević, nastavnik na katedri za gastronomiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, i Saveta Bikić, student master studija na PMF-u, osvojio je srebrnu medalju u kategoriji veganskih jela u velikom finalu Global Chefs Challenge, koji okuplja najbolje kuvare iz celog sveta u organizaciji  Svetske asocijacije kuvarskih organizacija.

Prošle godine se naš tim plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja, a sada je bio drugi u izuzetnoj konkurenciji najboljih svetskih kuvara iz Luksemburga, Letonije, Sedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Filipina, Indonezije i domaćina ovog takmičenja Singapura.

Veganska jela koja su spremali na takmičenju, a koja su odražavala bogatstvo srpske gastronomije i tradicije, zauzela su sam vrh svetskog kulinarstva.

„Ponosni smo na ovaj uspeh koji je značajan korak ka povećanju vidljivosti i prisustva Srbije na globalnom gastronomskom tržišu“, rekli su Goran i Saveta.

Kulinarska federacija Srbije je istakla da će nastaviti i dalje da promoviše i unapređuje srpsku kuhinju kroz učešća na međunarodnim događanjima i takmičenjim, doprinoseći tako razvoju domaće gastronomije i jačanju njene prepoznatljivosti u svetu.

Simptom/RTV

Autorski tekstovi Simptoma podležu pravilima o navođenju izvora; tekst se može uz gorepomenuto u celini ili delovima preuzimati.
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Copyright 2024