Prošle godine se naš tim plasirao u finale ovog prestižnog takmičenja, a sada je bio drugi u izuzetnoj konkurenciji najboljih svetskih kuvara iz Luksemburga, Letonije, Sedinjenih Američkih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Filipina, Indonezije i domaćina ovog takmičenja Singapura.
Veganska jela koja su spremali na takmičenju, a koja su odražavala bogatstvo srpske gastronomije i tradicije, zauzela su sam vrh svetskog kulinarstva.
„Ponosni smo na ovaj uspeh koji je značajan korak ka povećanju vidljivosti i prisustva Srbije na globalnom gastronomskom tržišu“, rekli su Goran i Saveta.
Kulinarska federacija Srbije je istakla da će nastaviti i dalje da promoviše i unapređuje srpsku kuhinju kroz učešća na međunarodnim događanjima i takmičenjim, doprinoseći tako razvoju domaće gastronomije i jačanju njene prepoznatljivosti u svetu.
Simptom/RTV