Zato vam donosimo nekoliko trikova od kojih će palačinke ostati mekane i ukusnim, baš kao kad su sveže pečene.
Glavna tajna je u sodi bikarboni – samo mala količina će vam pomoći da uživate u omiljenoj poslastici sledećeg dana.
Još jedan trik kojim će palačinke sutradan biti meke i sveže vezan je za posudu u kojoj ćete ih čuvati.
Sastojci:
– 1 jaje
– 200 ml mleka
– 250 ml vode
– 200 grama brašna
– prstohvat soli
– 1/4 kašičice sode bikarbone
– 2 kašike ulja
– ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
Pomešajte sve tečne sastojke i dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutiti da nema grudvica. Na kraju dodajte ulje, pa sve ponovo promešajte.
Zagrejte tiganj za palačinke na maksimalnu temperaturu, pa je malo smanjite. Ispecite palačinke, složite jednu na drugu i stavite u posudu gotove palačinke. Tako će duže ostati topli, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
Palačinke punite slatkim ili slanim filom po želji.
N1